Potrivit unui raport alcătuit de Institutului Național de Sănătate Publică, care vizează perioada 10-16 august, 32% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Prahova, Argeș, Bihor si Timiș, iar în 15 județe trendul de îmbolnăvire este crescător. Județul Vrancea se află pe un trend descendent, în săptămâna 10 – 16 august având doar 149 cazuri noi raportate și 5 decese.
27% din totalul deceselor au fost înregistrate în Prahova, Argeș, Timiș, Bacău și Bihor. In 11 județe și municipiul București se înregistrează o rată de incidență cumulată peste 100/100.000 locuitori. 79.6% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.9% din decese au fost la bărbați. 94.8% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată. 1 din 17 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
(Raportul poate fi vizualizat aici: https://drive.google.com/…/1Kp8jrP7svJMhQD1m1jd3F2aL9…/view…).
„Deși rezultatele din ultima perioadă legitimează concluzia că ne aflăm pe o pantă descendentă, prudența și respectarea măsurilor legale rămân cei doi factori primordiali în limitarea răspândirii intracomunitare cu COVID-19. Evoluția favorabilă a situației numărului infectărilor este strâns legată de comportamentul fiecărui individ, prin adoptarea unui comportament cât mai responsabil. Noi considerăm că, în continuare, situația este sub control la nivelul județului. Se lucrează zilnic la probe, iar specialiștii epidemiologi își fac datoria fără echivoc”, a declarat conducerea DSP Vrancea.
Totodată, specialiștii DSP Vrancea recomandă turiștilor să nu ignore măsurile de prevenție și să nu confunde relaxarea unui voiaj cu aceea a renunțării totale de la siguranța și protejarea sănătății, atât individuale cât și de grup, din nefericire, în acest segment, înregistrându-se cele mai multe contaminări.
Last Updated on 19/08/2020 by Stanciu Silviu