Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani și Direcția de Sănătate Publică Vrancea fac front comun în urma atacurilor nefondate lansate de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
Președintele CJ ar trebui să-și vadă de instituția pe care o conduce, acolo unde mulți dintre angajații săi au dovedit că nu respectă regulile instituite în starea de urgență, mass-media publicând imagini video și foto relevante în acest sens!
Acuzațiile aduse instituțiilor noastre, în sensul gestionării necorespunzătoare a situațiilor medicale din ultimele luni, sunt nefondate. Președintele CJ Vrancea vorbește despre ”neștiință și lipsă de profesionalism a directorului DSP Vrancea și managerului Spitalului Județean de Urgență ”Sfântul Pantelimon” Focșani”, jignind în mod gratuit oameni care au făcut posibilă la ora actuală o statistică menită să-l facă pe Marian Oprișan să-și înghită vorbele: în prezent există doar două cazuri de COVID-19 la Spitalul Județean Focșani și 0 cazuri la Direcția de Sănătate Publică Vrancea!
Astfel, Spitalul Județean Focșani și DSP Vrancea au dovedit că măsurile luate, de la anchete epidemiologice la tratarea bolnavilor de COVID-19, au fost punctuale, la timp și cu rezultate evidente. Precizăm că la data de 1 iunie 2020, Spitalul Județean Focșani mai avea doar 35 de cadre medicale infectate, după focarul izbucnit în mandatul fostului manager Constantin Mîndrilă, focar care a dus, ulterior, la aproape 100 de cadre infectate.
Faptul că de la 100 de cazuri s-a ajuns la 35, iar acum la doar două cazuri, denotă profesionalismul și responsabilitatea de care am dat dovadă pentru gestionarea situației generate de noul coronavirus.
În România, cât și în alte state din întreaga lume, a crescut numărul de infectări în rândul populației, după relaxarea măsurilor impuse de autorități. Inevitabil, s-a ajuns la o transmitere intracomunitară a virusului, acest lucru fiind valabil pentru toate județele din România, nu doar pentru Vrancea. Evident, cifrele diferă de la o zonă la alta, deoarece există județe cu afluență mai mare de cetățeni, din diverse motive de ordin social.
Să nu uităm că peste un milion de români au tranzitat România în ultimele luni. Implicit, și în Vrancea valorile de tranzit au fost foarte mari, cunoscut fiind faptul că sunt mari comunități de vrânceni în Diaspora. Relaxarea măsurilor a dus la situații nedorite din punct de vedere medical, acest lucru fiind constatat de toți specialiștii din țară.
Avem convingerea că atacurile președintelui Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, fac parte dintr-o strategie politică având în vedere alegerile din acest an. În România, primele semnale privind COVID-19 au fost transmise încă din luna ianuarie, iar în luna februarie au apărut primele cazuri de COVID-19. Președintele CJ Vrancea a convocat prima ședință de Consiliul Județean abia pe 30 martie, după mai multe presiuni la adresa instituției. Ulterior, în luna aprilie, foarte mulți angajați CJ nu respectau regulile, așa cum a relatat presa locală.
În acest context, îi recomandăm președintelui Consiliului Județean să gestioneze corespunzător activitatea instituției pe care o conduce și să îi lase pe responsabilii din Spitalul Județean Focșani și DSP Vrancea, de la conducere, medici, asistenți și până la personalul auxiliar, să își facă datoria.
Dr. Elena Codruța Neagu, manager interimar Spitalul Județean „Sf. Pantelimon”
Dr. Cătălin Bunghez, director executiv DSP Vrancea
Last Updated on 23/07/2020 by Stanciu Silviu