1. Începând cu data de 1 iunie, se permite prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 m între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite.
2. Angajatorul
– afişează la intrare şi în cele mai vizibile locuri din unitate regulile de conduită obligatorie pentru angajaţii şi pentru toate persoanele care intră în spaţiul organizat, cu privire la prevenirea îmbolnăvirilor cu coronavirusul SARS-CoV-2;
– amplasează dozatoare cu dezinfectant la intrarea în unitate, precum şi în fiecare sector al locului de muncă;
– va asigura personalului angajat echipamente individuale specifice de protecţie împotriva răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 (mască de protecţie, mănuşi) în funcţie de specificul activităţii.
3. Angajatorul informează personalul cu privire la precauţiunile universal valabile:
– respectarea instrucţiunilor prevăzute în planul de prevenire şi protecţie şi instrucţiunile proprii de securitate şi sănătate în muncă întocmite pentru prevenirea răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2;
– menţinerea igienei riguroase a mâinilor, cu apă şi săpun, timp de cel puţin 20 de secunde sau cu dezinfectanţi avizaţi, ori de câte ori este nevoie;
– limitarea contactului cu alte persoane la maximum 15 minute, la o distanţă de minimum 1,5 m;
– purtarea măştilor de protecţie care să acopere nasul şi gura la locurile de muncă organizate de angajatori;
– acceptă verificarea temperaturii corporale la intrarea în sediu, la începutul programului şi ori de câte ori revin în sediu;
– dezinfectează spaţiul de lucru şi obiectele necesare activităţii proprii;
– identifică şi folosesc culoarele de circulaţie asigurate de către angajator;
– evită, pe cât posibil, comunicarea prin intermediul documentelor tipărite, atât în interiorul, cât şi în exteriorul unităţii/instituţiei, pentru a limita contactul direct între persoane. Măsurile sunt prevăzute în HOTĂRÂREA CNSU nr.26/28.05.2020 şi ORDINUL nr. 831 din 15 mai 2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi pentru asigurarea desfăşurării activităţilor în condiţii de siguranţă sanitară în domeniul economiei, pe durata stării de alertă.
Last Updated on 04/06/2020 by Stanciu Silviu