DSP Vrancea îndeamnă la prevenție sporită persoanele cu astm bronșic
DSP Vrancea aduce în atenția publică factorul de risc la care se expun persoanele care suferă de astm bronșic. Acestea vor trebui să își ia măsuri suplimentare de prevenție deoarece suntem în perioada de trecere de la primăvară spre vară, cu alternanțe bruște de vreme mai rece spre cea caldă și invers. Simptomele astmului bronsic sunt produse de anumiți factori declanșatori – alergeni (polenul anumitor plante, părul de animale, acarieni, gândaci, mucegaiuri și anumite alimente, cât și infecțiile respiratorii sau vremea rece). În contextul pandemic cu COVID-19 în care ne aflăm, există un risc și mai mare pentru persoanele care au astm bronșic.
Astmul reprezintă o problemă serioasă de sănătate publică, care afectează toate grupele de vârstă, cu o prevalenţă în creştere în multe ţări aflate în curs de dezvoltare, cu creşterea costurilor terapeutice şi care constituie o povară din ce in ce mai mare pentru pacienţi şi societate. Din fericire, astmul poate fi ținut sub control cu tratamentul potrivit la momentul potrivit: tratamentul specific, care se administrează la recomandarea medicului specialist. Cu toate acestea, până la 70% dintre pacienți, în momentul în care se simt bine, aleg să renunțe la tratament și îl folosesc doar în situațiile de urgență.
Intârzierea diagnosticului poate sa ducă la distrugeri ireversibile la nivelul plămânilor.
DSP Vrancea recomandă populației ca în situația în care apar simptomele respiratorii însoțite de febră evitarea automedicației sub orice formă și
să se prezinte la medicul de familie pentru diagnosticare și pentru a stabili o eventuală indicație de spitalizare.
Last Updated on 08/05/2020 by admin